
Doba koronavirová přinesla do světa pohostinství obrovskou smůlu. Už nějaký ten pátek platí, že musí být restaurace a hospody zavřené, aby se nešířil nový typ onemocnění, který se během malé chvilky stal strašákem ve skříni nejednoho člověka. V současné době se restaurace snaží udržet nad vodou různými způsoby, ztráty mají za poslední měsíce enormní. Proto se například řada pohostinských podniků rozhodla pro rozvoz jídla do Frýdku-Místku i jiných měst. Rozvoz jídel je nyní synonymem pro záchranu oboru pohostinství.
Jak již bylo zmíněno, aktuálně stále platí, že hospody, restaurace a podobné pohostinské podniky musí mít zavřeno. Výjimku tvoří jen vydávání pokrmů skrze okýnka. Jelikož však výdej skrze okýnka není tak moc oblíbený, takzvané food delivery čili rozvoz jídel se stal záchranou.
Vznikají nové donáškové služby
Restaurace, které nemají prostředky ani možnost dovážet své pokrmy samy, využívají nejrůznějších donáškových služeb. Jelikož donáškové služby nyní zažívají opravdu skvělé časy – spoluprací razantně přibývá – vzniká celá řada nových donáškových služeb.
Pomocnou ruku se nyní snaží podat i firmy zaměřující se dříve na taxi služby, které mají nyní také zakázáno fungovat opět z důvodu možnosti šíření nákazy. Jídlo tak lze obdržet i skrze Liftago, Mall Pay nebo Nesnězeno.
Vznikají záchranné projekty
V posledních týdnech vznikají také nejrůznější projekty na podporu restaurací. Zákazníci jsou nyní iniciováni k tomu, aby si kupovali pokrmy z jednotlivých restaurací, aby podpořili své oblíbené podniky, které jsou na pokraji krachu.
Mnohé záchranné projekty vznikly online na sociálních sítích a dostaly se tak k obrovskému množství lidí. Restaurace tak mají možnost přežít dobu koronavirovou, která je, bohužel, pro řadu podniků nechtěnou a nevítanou zkázou.